onsdag 28 mars 2012

Grönland den 28/3 2012

Hörde det är grått och blött hemma. Skickar några bilder för att visa hur det ser ut utanför min expidition idag. - 5 grader, vindstilla, soligt. Diskobukten är täckt med is. Längst bort västerut mot horisonten ser man Diskoön. Det är 100 km dit, men verkar som 5 km! Det är omöjligt att beräkna avstånden här. Det finns inte en partikel i luften som grumlar utsikten sådana här klara dagar.


2 kommentarer:

  1. Hej Mats!
    Oj vad det var kul och läsa din blogg, har inte läst allt än men jag kommer att göra det.
    Vilken erfarenhet du skaffar dig inom en massa områden som du kanske inte annars har kontakt med. Lycka till med allt det du håller på med!
    Här i Lycksele är också våren pågång, men i helgen åker jag upp till stugan i Fjällboberg och där är det massor med snö, det är snöskor som gäller om man skall ta sig någonstans.
    Skall nu på promenad med vår svenska lapphund. Ha det bra! / Ewy "syrra" på Rehab/stroke enheten i Lycksele. (visst är det du som har en faster i Bellvik? hon har ju varit till Fjb)

    SvaraRadera
  2. Ingrid Oscarsson30 mars 2012 kl. 15:43

    Hej Mats och snart välkommen hem. Det skall bli så roligt att höra Dig berätta när Du landat och kommit tillbaka till verkligheten här igen. Vi beundrar Dig för Ditt mod och är glada att få räkna Dig till våra vänner. Det blir någon middag i vår tillsammans alla i Bellvik när barbacken kommit fram...
    Här ockuperar vi fortfarande Sjukstugan i Dorotea för att få Landstinget att ge oss akutvården och hela ambulansen tillbaka. Det har vi gjort i 10 veckor nu.
    Ha det bra Mats hälsar Ingrid och Gunnar

    SvaraRadera